310035380_896087831366977_7413692674937506478_n

Theorieavonden PITO Stabroek

Tijdens deze winter geef ik enkele theorieavonden op het PITO in Stabroek (Antwerpen)!

Kostprijs: Per avond €35, voor alle avonden samen €120. Houders van een leskaart krijgen aanvullend nog eens 10% korting. 
Locatie: PITO – Laageind 19, 2940 Stabroek (parking aanwezig)
Tijdstip: 19u tot 21u

22/11/2022 – Op weg naar meer balans

Of je nu wedstrijden dressuur rijdt, springt of enkel naar het bos gaat… om het paard blessurevrij te houden, werk je best aan balans!

Deze avond leg ik uit waarom het zo belangrijk is dat we aan balans werken, welke verschillende soorten er zijn én geef ik enkele nuttige oefeningen mee om zelf mee aan de slag te gaan tijdens het grondwerken, rijden en longeren.

Dit maakt deze avond geschikt voor mensen die al wat ervaring hebben met het rechtrichten, maar ook voor mensen die graag willen kennismaken met deze manier van paarden trainen.

13/12/2022 – Inzicht in biomechanica

Om te weten waarom je een bepaalde oefening wil kunnen of vragen van je paard, is het belangrijk om basiskennis te hebben over de biomechanica en anatomie van je paard.

Tijdens deze avond bekijken we hoe een gezond paardenlichaam beweegt en welke structuren hiervoor verantwoordelijk zijn. We focussen ons op de essentie en alles wordt uitgelegd in begrijpbare taal. Hierdoor kun je meteen zelf aan de slag met je opgedane kennis.

Hoewel deze avond naadloos aansluit op de vorige theorieavond, kan deze ook apart gevolgd worden. Voorkennis is bovendien niet vereist.

31/01/2023 – Paardenbrein vs. mensenbrein

Als er zich problemen voordoen tussen mens en paard, komt dit meestal voort vanuit misverstanden. Paarden communiceren en denken nu eenmaal heel anders dan mensen. Toch projecteren we vaak – foutief – heel menselijke eigenschappen op ons paard.

Deze problemen en frustraties zijn heel vaak op te lossen door simpelweg meer kennis op te doen over het paardenbrein en de psychologie die hiermee gepaard gaat. Hoe verschillend paarden denken? Dat is wat we deze avond gaan bekijken.

Wil jij meer inzicht hebben in het gedrag van jouw paard? Dan is deze avond voor jou geschikt!

27/02/2023 – Eerste hulp bij stress/angst

Paarden houden en trainen gaat regelmatig gepaard met de nodige stress of angst. Niet in het minste bij het paard, maar ook geregeld bij de ruiter of trainer.

Tijdens deze avond bekijken we wat angst is, wat het effect is van angst op het zenuwstelsel én leer je enkele technieken voor mens en paard om beter met deze angst om te kunnen gaan.

Deze avond is geschikt voor iedereen die zijn paard beter wil kunnen helpen tijdens stressvolle situaties. Iedereen kan deze avond volgen, ongeacht het trainingsniveau of ervaring.

Ben je geïnteresseerd om één of meerdere van deze avonden te volgen? Schrijf je dan HIER in.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *